Borsós Tokány recept

Borsós Tokány

A Borsós Tokány hozzávalói

  • 50 dkg karaj
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 TV paprika
  • bors
  • 3 dl tejszín
  • 1 csapott tk liszt
  • 1 ek zsir, olaj

A Borsós Tokány elkészítése

A vékonyra vágott hagymát a zsiradékon megdinsztelem. Majd ráteszem a vékony csíkokra vágott karajt. Addig sütöm, amíg ki nem fehérednek a húscsíkok, majd rátesszük a zöldborsót, a karikára vágott paprikát, és felöntöm 1 dl vízzel. Egészen puhára pároljuk a hozzávalókat. Sóval, õrölt színes borssal ízesítjük. A végén tejszínnel felönthetjük és beforralhatjuk. Ha nem sûrûsödne a tejszín, akkor pici lisztet keverjünk ki a szósszal, és sûrítsük be. Lényeg, hogy ne legyen se túl híg, se nem túl sûrû. Kifõtt tésztával, krumpli, karfiol pürével, tarhonyával fogyaszthatjuk.

Hús alapú fõétel recept, receptek listája, több Hús alapú fõétel az oldalon