Fokhagymakrém leves recept

Fokhagymakrém leves

A Fokhagymakrém leves hozzávalói

  • 1 egész fej fokhagyma
  • 2-3 evőkanál olaj, v. vaj
  • Másfél csapott evőkanál liszt
  • Másfél liter víz !!!
  • 3 dl főzőtejszín
  • só, bors, kakukkfű, szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5-5 dkg. Parmezánsajt, Pannonia sajt és Trapista sajt
  • Pirított fűszeres zsemlekocka

A Fokhagymakrém leves elkészítése

A felhevített olajban a lisztet megfuttatjuk (nem pirítjuk!), majd fokhagymapréssel belenyomjuk a gerezdeket (de lehet a citromreszelőn is lereszelni). Jól átkeverni de már csak rövid ideig - míg az olaj átveszi a fokhagyma ízét - pirítjuk. Felöntjük a vízzel, jól elkeverjük és hozzáadjuk a tejszint, megsózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és addig főzzük, míg felforr. Kész nem kell tovább rotyogtatni. Mikor levettük a tűzről megszórjuk frissen apróra vágott petrezselyemmel, és a tálaljuk. Ki-ki szed magának a levesből, majd a pirított zsemlekockából is , és az előre reszelt és a három féle sajtot összekevert tálból meghinti az adagját ízlés szerint.

Leves recept, receptek listája

Leves

Bazsalikomos paradicsomleves recept

Leves

Csülkös babgulyás recept

Leves

Fokhagymakrém leves recept

Leves

Francia hagymaleves recept

Leves

Minestrone leves recept

Leves

Zöldségleves recept