Fokhagymakrém leves recept

Fokhagymakrém leves

A Fokhagymakrém leves hozzávalói

  • 1 egész fej fokhagyma
  • 2-3 evőkanál olaj, v. vaj
  • Másfél csapott evőkanál liszt
  • Másfél liter víz !!!
  • 3 dl főzőtejszín
  • só, bors, kakukkfű, szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5-5 dkg. Parmezánsajt, Pannonia sajt és Trapista sajt
  • Pirított fűszeres zsemlekocka

A Fokhagymakrém leves elkészítése

A felhevített olajban a lisztet megfuttatjuk (nem pirítjuk!), majd fokhagymapréssel belenyomjuk a gerezdeket (de lehet a citromreszelőn is lereszelni). Jól átkeverni de már csak rövid ideig - míg az olaj átveszi a fokhagyma ízét - pirítjuk. Felöntjük a vízzel, jól elkeverjük és hozzáadjuk a tejszint, megsózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és addig főzzük, míg felforr. Kész nem kell tovább rotyogtatni. Mikor levettük a tűzről megszórjuk frissen apróra vágott petrezselyemmel, és a tálaljuk. Ki-ki szed magának a levesből, majd a pirított zsemlekockából is , és az előre reszelt és a három féle sajtot összekevert tálból meghinti az adagját ízlés szerint.

Leves recept, receptek listája

LevesFokhagymakrém leves recept LevesFrancia hagymaleves recept LevesMinestrone leves recept LevesZöldségleves recept