Kakaós palacsinta recept

Kakaós palacsinta

A Kakaós palacsinta hozzávalói

  • 25 g cukrozatlan holland kakaópor
  • 100 g finomliszt
  • 2 db tojás
  • 40 g vaj
  • 250 ml hideg tej
  • 1 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 2 ek napraforgó olaj

A Kakaós palacsinta elkészítése

A palacsinta hozzávalókat egy tálban kézi habverõvel csomómentesre keverjük. A vajat olvasztva is a masszához adhatjuk. Ezt követõen a palacsintatésztát fóliával letakarva úgy 2 óra hosszára hûtõbe, hideg helyre helyezzük, pihentetjük. A palacsinta tészta állaga akkor megfelelõ, ha olyan sûrûségû, mint a fõzõtejszín. Ha javítani kell, akkor kevés tejjel hígíthatjuk. A palacsinta sütés elõtt a palacsintasütõnket pár csepp olajjal forrósítjuk fel. Egy palacsintához nagyjából fél merõkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Ezt ahogy már láttük, csuklómozdulatokkal körkörösen eloszlatjuk a palacsinta sütõben. Az elsõ oldalát kb. 45 másodpercig, a fordítás után már csak 30 másodpercig kell sütnünk. Végül a kakaóporral, és ízlés szerint cukorral ízesítve kínálhatjuk a kakaós palacsintát.

Édesség, desszert recept, receptek listája, több Édesség, desszert az oldalon