Kvircedli recept
A Kvircedli hozzávalói
- 6 egész tojás
- 2 tojás sárgája
- 1 csomag szalakáli
- 60 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 90 dkg liszt
A Kvircedli elkészítése
A kristálycukrot az egész tojásokkal és a két tojás sárgájával kikeverjük, (kb. 30 percig), majd hozzáadjuk a lisztet, a szalakálit, és a citromhéjat. Tésztává gyúrjuk, 1 cm vastagságúra kisodorjuk. A tészta tetejét a nyomóformával megmintázzuk, majd a minták széle mentén késsel elvagdaljuk. Egy éjszakán át szárítjuk. Másnap vajjal kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk, és elõmelegített sütõben, alacsony hõmérsékleten sütjük. Nem szabad barnára sütni, a színe maradjon sárga!