Kvircedli recept

Kvircedli

A Kvircedli hozzávalói

  • 6 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csomag szalakáli
  • 60 dkg kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 90 dkg liszt

A Kvircedli elkészítése

A kristálycukrot az egész tojásokkal és a két tojás sárgájával kikeverjük, (kb. 30 percig), majd hozzáadjuk a lisztet, a szalakálit, és a citromhéjat. Tésztává gyúrjuk, 1 cm vastagságúra kisodorjuk. A tészta tetejét a nyomóformával megmintázzuk, majd a minták széle mentén késsel elvagdaljuk. Egy éjszakán át szárítjuk. Másnap vajjal kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk, és elõmelegített sütõben, alacsony hõmérsékleten sütjük. Nem szabad barnára sütni, a színe maradjon sárga!

Édesség, desszert recept, receptek listája, több Édesség, desszert az oldalon