Pazar túrós palacsinta recept
A Pazar túrós palacsinta hozzávalói
- 25 dkg liszt
- 3+2 tojás
- 1/2 l tej
- fél kg tehéntúró
- 1 citrom
- 40 dkg eper
- 15 dkg porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 2-3 evõkanál olaj
- 1 evõkanál rum
- porcukor a szóráshoz
A Pazar túrós palacsinta elkészítése
A palacsinta elõkészítése A lisztet 3 tojással, 1 csipet sóval és a tejjel keverje simára, fedje le, 15 percig pihentesse. Közben a túrót szitán vagy krumplinyomón törje át. A citromot mossa meg, héját a túróhoz reszelje le. Az epret mossa meg, törölje szárazra, csumázza ki, vágja félbe-negyedbe. A palacsinta elkészítése A maradék 2 tojást válassza ketté, a fehérjéket 5 dkg porcukorral verje kemény habbá. A tojások sárgáját a maradék porcukorral és a vaníliás cukorral keverje ki habosra, a túróhoz adja hozzá, majd kíméletesen dolgozza bele a tojáshabot is. A palacsintatésztához adja a rumot és az olajat, süssön belõle 12 palacsintát. A sütõt melegítse elõ 200 fokra. A palacsintákat kenje meg túrókrémmel, szórja meg eperrel, tekerje fel, és fektesse gúlaszerûen tûzálló tálra. 10-15 percre tegye be a sütõbe, hogy átforrósodjanak. Porcukorral hintse meg, és melegen tálalja.