Cseresznye szörp recept
A Cseresznye szörp hozzávalói
- 2 kg cseresznye
- fél l víz
- 1 kg cukor
- 1 db fahéj
- 1 citrom leve
- fél citrom héja
- 1 kávéskanál citromsav
A Cseresznye szörp elkészítése
A frissen szedett cseresznye gyümölcsöt kimagozzuk. Rátesszük a cukrot és ezzel egy napig állni hagyjuk.
Másnap a citrom héját és a fahéjat beletesszük, és az egészet addig fõzzük, míg a gyümölcs minden levét ki nem adja. A citromsavat elkeverjük fél liter vízben. Kivesszük a fahájat, hozzátesszük a citromsavat a vízzel, alaposan elkeverjük és még egyszer felfõzzük, 10-15 percig kell még ekkor fõzni. A habot szedjük le közben.
Végezetül leszûrjük, csírátlanított üvegekbe töltjük.
Aki biztosra szeretne menni, egy kis borkõsavat rakhat az üvegbe, nagyjából egy késhegynyit egy literhez.