Cseresznye szörp recept

Cseresznye szörp

A Cseresznye szörp hozzávalói

  • 2 kg cseresznye
  • fél l víz
  • 1 kg cukor
  • 1 db fahéj
  • 1 citrom leve
  • fél citrom héja
  • 1 kávéskanál citromsav

A Cseresznye szörp elkészítése

A frissen szedett cseresznye gyümölcsöt kimagozzuk. Rátesszük a cukrot és ezzel egy napig állni hagyjuk.

Másnap a citrom héját és a fahéjat beletesszük, és az egészet addig fõzzük, míg a gyümölcs minden levét ki nem adja. A citromsavat elkeverjük fél liter vízben. Kivesszük a fahájat, hozzátesszük a citromsavat a vízzel, alaposan elkeverjük és még egyszer felfõzzük, 10-15 percig kell még ekkor fõzni. A habot szedjük le közben.

Végezetül leszûrjük, csírátlanított üvegekbe töltjük.

Aki biztosra szeretne menni, egy kis borkõsavat rakhat az üvegbe, nagyjából egy késhegynyit egy literhez.

Ital, italok recept, receptek listája, több Ital, italok az oldalon