Fügebor recept

Fügebor

A Fügebor hozzávalói

  • 90 dkg füge
  • 1 dkg élesztõ, vagy 3-4 evõkanál sör
  • 3,2 l víz
  • 75 dkg cukor

A Fügebor elkészítése

A fügét egészen apróra vágjuk, egy ötliteres üvegbe tesszük az apróra morzsolt élesztõvel (vagy a sörrel). A vízzel felforraljuk a cukrot, és ha kihûlt, a fügére öntjük. Az üveget azután lekötjük papírral, és három hétig meleg vagy napos helyen tartjuk. Ezalatt kiforr a fügebor. Ha a füge már leszállt az üveg aljára és a leve tiszta, merõkanállal óvatosan leszûrjük (az üveget ne döntsük meg, hogy a lé zavarossá ne váljék), azután sûrû vásznon vagy szûrõpapíron átszûrjük egy másik edénybe, majd ha leülepedett, újra átszûrjük.

Ital, italok recept, receptek listája, több Ital, italok az oldalon