Francia hagymaleves recept

Francia hagymaleves

A Francia hagymaleves hozzávalói

  • 500 g hagyma
  • 1 l erõleves (kockából)
  • 30 g vaj
  • 100 g kemény sajt (ementáli, trappista), 30 g liszt
  • 2 1/2 kg kenyér cipó
  • bors

A Francia hagymaleves elkészítése

Elkészítés: A megtisztított, megmosott hagymát vékonyan felkarikázzuk, és a vajon, kevés sóval, fedõ alatt többszöri keveréssel puhára, csaknem pépszerûre pároljuk. Liszttel megszórjuk, hozzáadjuk az erõlevest, frissen durvára õrölt borssal ízesítjük, és fedõ nélkül, lassú forrástól addig fõzzük, amíg a hagyma szinte felszívódik. Közben megpirítjuk a kenyeret sütõben, teszünk bele reszelt sajtot, és rámerjük a levest. Néhány percig pihentetjük, amíg a kenyér jól megszívja magát a levessel és tálaljuk. Szórhatunk rá még sajtot, és egyéb zöld fûszerekkel tovább ízesíthetjük ízés szerint: finomra vágott petrezselyem, zeller.

Leves recept, receptek listája, több Leves az oldalon