Francia hagymaleves recept

Francia hagymaleves

A Francia hagymaleves hozzávalói

  • 500 g hagyma
  • 1 l erőleves (kockából)
  • 30 g vaj
  • 100 g kemény sajt (ementáli, trappista), 30 g liszt
  • 2 1/2 kg kenyér cipó
  • bors

A Francia hagymaleves elkészítése

Elkészítés: A megtisztított, megmosott hagymát vékonyan felkarikázzuk, és a vajon, kevés sóval, fedő alatt többszöri keveréssel puhára, csaknem pépszerűre pároljuk. Liszttel megszórjuk, hozzáadjuk az erőlevest, frissen durvára őrölt borssal ízesítjük, és fedő nélkül, lassú forrástól addig főzzük, amíg a hagyma szinte felszívódik. Közben megpirítjuk a kenyeret sütőben, teszünk bele reszelt sajtot, és rámerjük a levest. Néhány percig pihentetjük, amíg a kenyér jól megszívja magát a levessel és tálaljuk. Szórhatunk rá még sajtot, és egyéb zöld fűszerekkel tovább ízesíthetjük ízés szerint: finomra vágott petrezselyem, zeller.

Leves recept, receptek listája, több Leves az oldalon

Leves

Bazsalikomos paradicsomleves

recept, receptek, nálunk hogy készül a Bazsalikomos paradicsomleves.
Leves

Csülkös babgulyás

recept, receptek, nálunk hogy készül a Csülkös babgulyás.
Leves

Fokhagymakrém leves

recept, receptek, nálunk hogy készül a Fokhagymakrém leves.
Leves

Francia hagymaleves

recept, receptek, nálunk hogy készül a Francia hagymaleves.
Leves

Minestrone leves

recept, receptek, nálunk hogy készül a Minestrone leves.
Leves

Olasz zöldségleves (Minestrone) 2.

recept, receptek, nálunk hogy készül a Olasz zöldségleves (Minestrone) 2..
Leves

Palócleves

recept, receptek, nálunk hogy készül a Palócleves.
Leves

Zöldségleves

recept, receptek, nálunk hogy készül a Zöldségleves.