Minestrone leves recept
A Minestrone leves hozzávalói
- 5 dkg vaj
- 1 kis fehérrépa (felkockázva)
- 4 póréhagyma (karikára vágva)
- 2 zellerszár (apróra vágva)
- 1 közepes sárgarépa (kockára vágva)
- 3 futóbab (felkarikázva)
- 2 paradicsom (meghámozva és felvágva)
- 1 evõkanál (15 ml) paradicsompüré
- 1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)
- 1,2 l forró húslé
- 5 dkg spagetti (2,5 cm-es darabokra törve)
- 3,5 dkg reszelt gruyere vagy parmezán sajt
- só és bors.
A Minestrone leves elkészítése
Olvassz fel 2,5 dkg vajat és süssd a fehérrépát, a póréhagymát, a zellert és a sárgarépát körülbelül 5 percig. Adj hozzá a babot, a paradicsomot, a paradicsompürét és a fokhagymát. Önts rá a forró húslét, zárd le a fedõt és melegítse, amíg a teljes nyomás kialakul. Fõzd 25 percig, majd lassan enged ki a nyomást. Nyisd fel a fedõt, add hozzá a spagettit és a maradék vajat. Forrald fel, és idõnként megkeverve fõzd fedõ nélkül 15 percig. Azonnal tálald reszelt sajttal megszórva.