Minestrone leves recept

Minestrone leves

A Minestrone leves hozzávalói

  • 5 dkg vaj
  • 1 kis fehérrépa (felkockázva)
  • 4 póréhagyma (karikára vágva)
  • 2 zellerszár (apróra vágva)
  • 1 közepes sárgarépa (kockára vágva)
  • 3 futóbab (felkarikázva)
  • 2 paradicsom (meghámozva és felvágva)
  • 1 evõkanál (15 ml) paradicsompüré
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)
  • 1,2 l forró húslé
  • 5 dkg spagetti (2,5 cm-es darabokra törve)
  • 3,5 dkg reszelt gruyere vagy parmezán sajt
  • só és bors.

A Minestrone leves elkészítése

Olvassz fel 2,5 dkg vajat és süssd a fehérrépát, a póréhagymát, a zellert és a sárgarépát körülbelül 5 percig. Adj hozzá a babot, a paradicsomot, a paradicsompürét és a fokhagymát. Önts rá a forró húslét, zárd le a fedõt és melegítse, amíg a teljes nyomás kialakul. Fõzd 25 percig, majd lassan enged ki a nyomást. Nyisd fel a fedõt, add hozzá a spagettit és a maradék vajat. Forrald fel, és idõnként megkeverve fõzd fedõ nélkül 15 percig. Azonnal tálald reszelt sajttal megszórva.

Leves recept, receptek listája, több Leves az oldalon