Olasz zöldségleves (Minestrone) 2. recept

Olasz zöldségleves (Minestrone) 2.

A Olasz zöldségleves (Minestrone) 2. hozzávalói

  • 400 g paradicsom
  • 120 g fejes káposzta
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes zellerszár
  • 1 közepes póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 liter zöldségalaplé (leveskockából is lehet)
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 30 g levesbe való apró száraztészta
  • 1 kávéskanál

A Olasz zöldségleves (Minestrone) 2. elkészítése

Felhevített olajon kissé megfonnyasszuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a felszeletelt zellert, a vékony szeletekre vágott póréhagymát, a zúzott fokhagymát, és még 10 percig pároljuk. Ezután felengedjük a zöldségalaplével, de bármilyen erõleves, húsleves alaplé megfelel, beletesszük a paradicsompürét, a paradicsomot, és a száraztésztát, majd sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, mérsékelt lángon, fedõ alatt 30 percig fõzzük. Sajtos pirítóssal tálalhatjuk: 2 evõkanál olívaolajba apróra vágott bazsalikomlevelet és zúzott fokhagymát keverünk. Közben megpirítjuk a kenyerek mindkét oldalát, mindegyikre fûszeres olajat és egy szelet mozzarellát teszünk, majd parmezánnal megszórjuk. Ezután grillezzük, amíg aranysárga színt kap. A levest elõmelegített tányérban, tetején egy-két szelet kenyérrel tálaljuk.

Leves recept, receptek listája, több Leves az oldalon