Jelvényszerző túramozgalom leírások

Túra tájegység: Bükk

A Bükk, Mátra várai jelvényszerző túra mozgalom leírása

A Bükk, Mátra várai jelvényszerző túramozgalom kiírása

A túramozgalom célja: Megismertetni az érdeklődőket a Bükk és a Mátra-hegység váraival, ezeken keresztül a terület történelmével

A túramozgalom résztvevői: A túramozgalomba bárki bekapcsolódhat, aki érdeklődik, és részt szeretne venni benne.

A túra rendezője: Papp László. Szent-Györgyi Albert Gyakorlóiskola.
3300 Eger, Bartók B. tér 4.
Tel.: 36/510-410, Fax.: 36/412-234

A túramozgalom feltételei: A két hegység várainak felkeresése.
A túramozgalom három fokozatú. Egy-egy fokozat teljesítéséhez 4-4 vár felkeresése szükséges. Felhívjuk a teljesítők figyelmét arra, hogy a teljesítéshez földvárak és várromok is felkereshetők. (A Bükkben és a Mátrában különösen sok van ezekből!)

A teljesítés igazolása: A feltételek igazolása túrajelentéssel történik. Nem szervezett természetjárók írólap bélyegzésével és kitöltésével is igazolhatják teljesítésüket. Bélyegezni rövid túra esetén a várhoz legközelebb eső településen, hosszabb túra esetén ezen kívül a túra kiinduló és végpontján is szükséges. Igazolásként bármilyen bélyegző felhasználható, amelyen a település neve szerepel. (Megfelelő bélyegző a TKM bélyegző, és a kihelyezett bélyegzők is!)

A teljesítés elbírálása: A teljesítés után az igazolásokat a rendezők címére kell eljuttatni, akik az elbírálás után az egyszerű kitűzőket elküldik a teljesítőknek. A kitűzők ára jelenleg: ingyenes.