Jelvényszerző túramozgalom leírások

Túra tájegység: Bükk

Bükkfennsík jelvényszerző túra mozgalom leírása

BÜKKFENNSÍK jelvényszerző túramozgalom kiírása

Bükkfennsík jelvény

A túra célja:

A Bükkfennsík természeti szépségeinek a felkeresése. Háromnapos gyalogtúra alkalmával megismerni annak sajátos éghajlati, geológiai viszonyait, növény- és állatvilágát. 

A túra szervezője:

A Heves Megyei Természetbarát Szövetség. 3301. Eger, Kossuth L. u. 9. Pf. 204. Telefon: 36 / 312-888. 

A túra útvonala:

Szilvásvárad vagy Nagyvisnyó kiindulással, Hármaskút, Bánkút ( Síház ), Jávorkút érintésével beérkezni Lillafüredre. Az útvonal fordítva is teljesíthető. (Közben Nagymezőn szabadon választott túrák. ) 

A túra igazolása:

Az igazolás túrajelentéssel történik. Bélyegeztetni a túra két végpontján kell: Nagyvisnyón ( a v. állomás nem működik ) vagy Szilvásvárad-Szalajka vmh-en, valamint Lillafüred erdei vasút áll.-on. Amennyiben zárva van, bármilyen bélyegzőt elfogadnak a szervezők, amelyiken a helység felirat is rajta van. A közbeeső állomásokon Bánkúton ( Síház ), Jávorkúton ( büfé ) bélyegzőt kell szerezni.

Elbírálás:

A túra szervezője címére kell elküldeni a túrajelentés 1 példányát. A szabályszerűen kitöltött, bélyegzőkkel ellátott túrajelentést azonnal elbíráljuk. A jelvény ára jelenleg: 60.- Ft, amelyet teljesítés esetén belföldi postautalványon kell feladni a túra szervezője részére, illetve címére.

Résztvevők:

A túra teljesíthető egyénileg, vagy csoportosan a fenti feltételek mellett.