Jelvényszerző túramozgalom leírások

Túra tájegység: Egyéb

Két Keréken Békés-megyében jelvényszerző túra mozgalom leírása

BARANGOLÁS KÉT KERÉKEN

Hegyvidékektl távol es alföldi megyénk, síkvidéki jellegénél fogva rendkívül alkalmas a kerékpáros túrázásra. Ez ösztönzött bennünket arra, hogy újraindítsuk a

KÉT KERÉKEN BÉKÉS MEGYÉBEN
KERÉKPÁROS JELVÉNYSZERZ KÖRTÚRÁTTestedzést és szellemi feltöltdést egyaránt kínáló programunkra várjuk azokat a fiatalokat, és kevésbé fiatalokat, iskolákat, családokat, egyéneket akik:

- rendszeresen, vagy nem rendszeresen, de szívesen ülnek nyeregbe;

- rendelkeznek ugyan túrzásra alkalmas kerékpárral, ám úgy vélik gépeik nincsenek igazán kihasználva és éreznek némi késztetést, hogy magukat is kipróbálják;

- szívesen mozdulnak ki a négy fal közül, a tévé melll és töltsenek néhány éjszakát akár sátorban is;

- meg akarják ismerni megyénk nevezetességeit, természeti szépségeit.
Körtúránk a Póstelek - Békéscsaba - Szabadkígyós - Gyula - Mezhegyes - Orosháza - Szarvas - Mezberény - Gyomaendrd - Dévaványa - Ecsegfalva - Füzesgyarmat - Szeghalom - Vészt - Geszt - Sarkad - Doboz - Békés - Póstelek útvonalon halad, érintve a megye jelentsebb látnivalót.

Ezek felkereséséhez ad tanácsot a túra ismertet füzete, amely a látnivalókon kívül tartalmazza a szállás, étkezési lehetségeket, orvosi rendelk, gyógyszertárak, kerékpárszervizek címeit, térképvázlatot, kilométer mutatót, az ellenrz bélyegzk helyeit és egyéb adatokat.

A füzetet a szakosztály címén /Alföld Turista Egyesület 5650 Mezberény Vasút u. 22. Tel.: 66/352-396/ és /30/644-8927 lehet igényelni. Ára 200 Ft, mely magában foglalja a jelvény árát is.

Az ellenrz pontokon lebélyegzett füzetek beküldése után adjuk ki a körtúra jelvényét.

A körút teljes hossza 432 km. A távolság ne riasszon el senkit, mivel a túra idbeli megkötés nélkül szakaszonként és folyamatosan is teljesíthet, mivel lehetvé vált a kerékpárok vonaton történ szállítása, bárhol elkezdhet és befejezhet.

Mindenkinek jó túrázást kivánunk!

Két keréken Békésben
megyei kerékpáros körtúra kiírása

A túra célja:

A résztvevőkkel megismertetni megyénk természeti szépségeit, műemlékeit, népszerűsíteni a kerékpáros túrázást, táborozást. Ezen kívül programot kíván adni a szabadidő hasznos és kultúrált eltöltésére.

A túra irányítója:

Alföld Turista Egyesület Mezőberény Cím:5650 Mezőberény Vasút u. 22.T(66)352-396

A túra útvonala:

A túra igazolófüzetben, térképvázlaton mellékelve. Az igazolófüzetet a túra irányítójánál a fenti címen lehet beszerezni.

A túra időpontja:

A túra időbeli megkötés nélkül, szakaszonként és folyamatosan is teljesíthető, bárhol, bármolyen irányban elkezdhető.

A túra igazolása:

Minden ellenörző ponton a keltezés feltüntetése és a bélyegzés egyénileg kötelező az igazolófüzetben, csoportos túrázás esetén is. Útmegszakítás alkalmával a megszakításkor is és a folytatáskor is a megszakítás helyénél kell bélyegezni.

A teljesítés ellenőrzése:

Az ellenőrzés a túra irányítójához beküldött igazolófüzet alapján történik, aki az ellenőrzés után kiadja a körtúra jelvényét.

A túra jelvénye:

Nemzetiszín alapon arany színnel a megye stílizált térképe, rajta kereszt alakú felírás: Két keréken Békésben, kerék motívumokkal övezve.

Egyéb tudnivalók:

- A bélyegzés történhet a túra bélyegzőjével, ennek hiányában bármolyen hiteles bélyegzővel. ( Vasútállomás, múzeum, hivatalok stb)