Jelvnyszerz tramozgalom lersok

Tra tjegysg: Egyéb

Közép-Dunántúli piros jelvnyszerz tra mozgalom lersa

Kzp - Dunntli Piros

A KZP-DUNNTLI PIROS TRA KIRSA

A Kzp-Dunntli Piros tra clja: hogy a tratvonal bejrsa sorn a rsztvevk megismerjk a Kzp-dunntli Rgi-t, a Bakony, a Vrtes s a Gerecse kevsb ismert tjait, nevezetessgeit.

A tra irnytja: a Fejr-, Komrom-Esztergom-, s Veszprm Megyei Termszetbart Szvetsg kzsen.

A tra tvonala: a fzet trkpein feltntetett nyomvonalon halad, a Veszprm megyei Zirctl a Komrom-Esztergom megyei Piszke v.m.-ig hzd, 296 km hosszsg piros svval jelzett turistat.

Ellenrzpontok: a fzet trkpein blyegzvel jelzett helyek, amelyek megnevezse az igazols cljra bekeretezett rszeknl tallhat meg.

A tra teljestse: hatves kortl brki, brmely irnyba, brmilyen szakaszokra bontva, gyalog, svel (vegyesen is) teljestheti. A tra idpontja s idtartama tetszleges. A tra tbbszr is teljesthet.

A teljests igazolsa: a fzet megfelel helyre bettt blyegzssel s keltezssel trtnik. Valamennyi ellenrz ponton kell pecstelni. Blyegzsi lehetsg hinyban az thaladst bizonyt, igazolsul szolgl jel v. felirat feljegyzse szksges. Ezek hinyban a pontot s a szemlyt egytt brzol, felismerhet fotk szintn igazolsul szolglhatnak. Egy-egy traszakasz megszaktsakor a befejezst s az jrakezdst is igazolni kell.

Djazs: az tvonal vgigjrsa utn az igazol fzetet a terletileg illetkes Termszetbart Szvetsghez kell eljuttatni, ahol a teljestst ellenrzik, igazoljk s a kitz vagy jelvny, ill. oklevl kiadsrl intzkednek. Az illetkes megyei Termszetbart Szvetsg a teljestkrl nyilvntartst vezet.

A tjegysgi tvonalszakasz teljestje kitzt s emlklapot kap (tadsa a megyei termszetbart tallkozn trtnik). A tra elrt teljes tvonalnak teljestje tzzomnc jelvnyt s oklevelet kap (tadsa a rgis termszetbart tallkozn trtnik).

A tra tvonalt sem termszetbart szakosztlyok, sem egyb szervek, szervezetek, illetve egynek nem vltoztathatjk meg. Az ilyen irny javaslatokat, vagy ignyeket az illetkes termszetbart szvetsghez kell eljuttatni.

TANCSOK A TRA TELJESTSHEZ

Blyegezni azon a helyen (kzsg, vastlloms, turistahz, szllshely, stb.) kell, ahol azt az igazol fzet megfelel bekeretezett rovata elrja.

Blyegzsknt elssorban a tramozgalomhoz kiadott blyegzk lenyomata, esetleg ms tramozgalmaknak a Kzp-Dunntli Piros trval azonos ellenrzpontjain tallhat blyegzi (Pl. Orszgos Kktra, Fejr Megyei Termszetjrja, stb.) hasznlhatk. Megfelel igazols ezen kvl az adott tvonalszakaszon rendezett teljestmnytrk, egyb termszetbart rendezvnyek blyegzje, vagy brmilyen blyegz lenyomata, amely az adott telepls (hely) neve szerepel, valamint a sorszmozott TKM blyegzk is. Dtum jells trtnhet a vastllomsokon s a postahivatalokban. A trkra ajnlatos blyegzprnt vinni magukkal, mert a kihelyezett blyegzk festkelltsa folyamatosan nem biztosthat.

Az adott helyeken a blyegzs lehetsge megllapodsban rendezett, ennek ellenre kvetel mdon sehol ne lpjnk fel.

Krjk, hogy az esetleges tjelzsi vagy egyb problmkat az illetkes termszetbart szvetsgnek idpont s helymegjellssel haladktalanul jelezzk.

Kiadja:

Fejr Megyei Termszetbart Szvetsg
8000 Szkesfehrvr, Piac tr 12-14.
Tel.: 22 / 316-480 Fax: 22 / 316-028
E-mail: info@fejer-tura.hu, www.fejer-tura.hu

Komrom-Esztergom Megyei Termszetbart Szvetsg
2800 Tatabnya, Nphz u. 3.
Tel./Fax: 34 / 510-502, 34 / 510-503
E-mail: gerecseivv@freemail.hu

Veszprm Megyei Termszetbart Szvetsg
8200 Veszprm, Wartha Vince u. 3.
Tel.: 88 / 426-211 Fax: 88 / 564-941
E-mai: veszptermeszetbar@vnet.hu, www.utilap.ini.hu

A fzetet szerkesztette s a nyomdai elksztst vgezte:
TJOL 98 Trkpszeti Iroda Bt.
8000 Szkesfehrvr, Budai t 101.
Tel.: 22 / 504-743 Tel./Fax: 22 / 504-742
E-mail: tajolobt@axelero.hu

Az tvonalat helyszneltk:

az illetkes Megyei Termszetbart Szvetsgek Technikai Bizottsgai

Adatgyjts lezrva: 2004. mrcius 18.
Az ismertet anyagot sszelltotta: Kalmr Lszl
Az igazol fzet beszerezhet:
az illetkes Megyei Termszetbart Szvetsgeknl
szemlyesen, vagy postai rendelssel.

Kzp - Dunntli Piros tra tvonala s igazolfzete

tratvonal Kzp - Dunntli Piros tra tvonala s igazolfzete