Jelvényszerző túramozgalom leírások

Túra tájegység: Bükk

Mátra - Bükk útjain jelvényszerző túra mozgalom leírása

Mátra és Bükk útjain jelvény

Mátra - Bükk útjain jelvényszerző túramozgalom kiírása

A túra célja

Az Országos Kék-túra Heves megyében, illetőleg a Mátra és Bükk hegységeken átvezető szakaszának bejárása, az útvonal szépségeinek megismerése. A "Mátra-Bükk útjain" jelvény megszerzése, az Országos Kék-túra útvonal egy részének teljesítése.

A Mátra-Bükk útjain jelvényszerző túramozgalom: a jelvény megszerzésének feltétele az OKT Mátraverebélytől Putnokig terjedő részének bejárása, és ennek igazolása a teljes igazolófüzetet, vagy a 7. (azonban nem feltétel a túraszövetségi tagság) és 56-63. oldalakat kell bemutatni - viszont a 63. oldalt mindenképpen eredeti példányban kell elküldeni vagy személyesen prezentálni, mert ezen történik az igazolás, és így akarják meggátolni, hogy egy füzet fénymásolatával többen is jelvényt szerezzenek (ami egyébként mélyen sérti a túrázás szellemiségét). A jelvényt a (Heves Megyei Természetbarát Szövetségnél - 3300 Eger, Dobó tér 6/a) lehet igényelni. Személyes ügyintézés esetére hasznos információk: a 6/a valójában a Dobó teret a Kossuth Lajos utcával összekötö Eszperantó sétányon található, ahol is egy többemeletes épületet kell keresni, a bejáratánál APEH felirattal. A szövetség a III. emeleten található, Franczia Istvánt kell keresni (érdeklődni telefonon hivatali időben, azaz csütörtökön 14-17 óráig a (+36-36) 312-888-as telefonszámon lehet). Itt is a jelvény árának és a postaköltség összegének megtérítését kérik.

A túra útvonala

Mátraverebély - Ágasvár - Mátraszentistván - Galyatető - Nyírjesi eh. - Vörösmarty turistaház - Mátraháza - Kékestető - Hármashatár erdészház - Sirok - Rozsnakpuszta - Szarvaskő - Telekessy erdészház - Bélháromkúti apátsági templom - Bélapátfalva - Cserepeskői barlangszállás - Bánkúti síház - Mályinka - Uppony - Putnok.

A túra szervezője és irányítója

A Heves Megyei Természetbarát Szövetség
3301 Eger, Kossuth L. u. 9. Pf. 204
Tel.: 36 / 312-888

A teljesítés igazolása

Az Országos Kék-túra igazolófüzetben kell bélyegezni egyénileg. Igazolásul elfogadható a Kék-túra bélyegző hiányában: a település valamilyen bélyegzője, melyen rajta van a település neve (pl. iskola, bolt, vasútállomás, posta, múzeum, vendéglátó egység, polgármesteri hivatal, plébánia, vállalkozó stb...).

Díjazás

Mindenki, aki végigjárta a Mátrán és a Bükkön átvezető Országos Kék-túra útvonalát Mátraverebélytől Putnokig és azt az igazoló füzettel a korábban leírt módon igazolja, megvásárolhatja a túramozgalom jelvényét - Ft / db önköltségi áron.