Jelvnyszerz tramozgalom lersok

Tra tjegysg: Zemplni-hegysg

Zempléni Rákóczi-túra jelvnyszerz tra mozgalom lersa

A Zempln-hegysgi jelvnyszerz RKCZI TRA kirsa

A tra clja: A Zemplni-hegysgben Rkczi Ferenc fejedelem emlkt rző vrak, helysgek s tjak felkeresse az ezeket sszektő Piros sv turista jelzs piros jelzsű ton, ezzel kapcsolatban trtnelmi, fldrajzi s npi ismeretek gyaraptsa, a hegysg tjainak megismerse s vgl a Rkczi tra szp jelvnynek a megszerzse.
A tra tvonala: A piros jelzsű t a Fzri-vrtl a Srospataki vrig terjed. Teljes hossza: 65,4 km, szintklnbsg: 1530 m visszirnyban 1920 m. Az tvonal 2-3 nap alatt knyelmesen bejrhat, melyet - szllslehetsgeket is figyelembe vve - az albbi szakaszokra clszer beosztani (javasolt szllshelyek)
  Fzr - Srospatak (Webről szrmaz rsz)
 • Fzri-vr - Fzr - Toroki erdszhz - Hollhza - Pnyoki-kt Telkibnya Potcshz: 16,8 km, szintklnbsg: 290 m. Ellenirnyban: szintklnbsg: 560 m. (A potcshz Telkibnytl 2 km-re nyugatra lv kulcsoshz. Ignyelhető: Gnc, Kiss Jenő, Petőfi t 14. tel. 62
 • Potcshz - Gnci kolostorrom - Amad-vr - Regc: 12,1 km, szintklnbsg: 640 m. Ellenirnyban: szintklnbsg 450 m. Szlls: Mogyorskn (OKT-n elrhető)
 • Regc - Regci-vr feljrja - Kirly-kt - Erdőhorvti. 12,5 km, szintklnbsg 230 m. Ellenirnyban: szintklnbsg: 500 m.
 • Erdőhorvti - Pogny kt - Hercegkt - Srospataki-vr. 14,3 km, szintklnbsg: 370 m. Ellenirnyban: szintklnbsg: 410 m. Az tvonal kiindulpontja: a Fzri-vr. A tra ellenirnyban Srospatakrl is bejrhat.
  Srospatak - Fzr (Igazol fzet alapjn)
 • Srospatak. Rkczi vr (0,0 km [0,0 km 0,0 km]) - Hercegkt (4,6 km [4,6 km 4,6 km]) - Komlska (6,9 km [11,5 km 11,5 km]) - Pusztavr romjai - Telr tansvny - Erdőhorvti (4,5 km [16,0 km 16,0 km]) - Zabarla - Regci-vr (12,1 km [28,1 km]) - Regc (3,0 km [31,1 km 30,1 km]) -
 • Fehr-kt (6,6 km [37,7 km 36,7 km]) - Hejce (4,5 km [42,2 km]) - Amad vrrom (4,2 km [46,4 km]) - Plos Kolostorrom (3,7 km [46,1 km 44,2 km]) - Gnc (4,5 km [54,6 km]) -
 • Potcshz (1,0 km [55,6 km]) - Telkibnya (1,9 km [57,5 km 49,5 km]) - Vrs vz (kzpkori nemesrc bnyszat) - Hollhza (10,9 km [68,4 km 60,4 km]) - Fzr (5,0 km [73,4 km 65,4 km]) - Fzri vr (1,0 km [74,4 km])
Blyegzsi helyek:
 • Fzr
 • Hollhza
 • Telkibnya
 • Plos Kolostorrom
 • Fehr-kt
 • Regc :: Regc
 • Erdőhorvti
 • Komlska
 • Hercegkt
 • Srospatak :: Srospataki-vr
A felsorolt helyeken minden olyan blyegzőt elfogadunk igazolsul, melyből a helysg neve ktsgkvl megllapthat. Ha Srospatakon a Vrmzeumban a blyegzsnek akadlya lenne (vasrnapokon s munkasznetes nnepnapokon, vagy amikor a Vrmuzeum zrva van), a blyegzs msutt is eszkzlhető.
A tra irnytja: A Borsod-Abaj-Zempln megyei Termszetjr Szvetsg elnke.
A teljests igazolsa: A tra teljestsnek igazolsa a szakosztly vagy sportkr blyegzőjvel elltott szoksos Trajelents killtsval s felhasznlsval trtnik olykppen, hogy az előző pontban felsorolt blyegzsi helyeken azt leblyegeztetik. Alrs nem szksges, a kelet feltntetse ellenben ktelező. Csoportos tra esetn csak egy trajelentst kell killitani.
A jelvny odatlse: A tra igazolsa s ennek alapjn a jelvny odatlse a trajelents alapjn trtnik. Ezrt annak egy pldnya bekldend a ktelezen előrt blyegzsekkel elltva a Borsod-Abaj-Zempln megyei Termszetjr Szvetsg cmre.
rtests a tra-igazolsok elfogadsrl: Trabizottsgunk a berkezett trabejelentsek alapjn a tra elfogadsrl rtesti a bekld szak osztlyt vagy sporttrsat. A jelvny nkltsgi rnak (550.-Ft/db - 2006) befizetsre csekket kld. Az sszeg berkezse utn a jelvnyt-/eket/ a kvnt cmre elkldi. Trabejentsek leadsa s a jelvnyek tvtele szemlyesen is eszkzlhet gyeleti időben szvetsgnk hivatalos helyisgben
Egyb tudnivalk: Arra trekedtnk, hogy a jelvnyszerző trn val rszvtelt minl egyszerűbb, knnyebb tegyk. Ezrt nem szksges előzetes bejelents s nem kvn klnsebb adminisztrcit a tra igazolsa. Csupn arra van szksg, hogy a szoksos trajelentst eggyel tbb pldnyban lltsk ki a trzk /turacsoportok/, hogy azt igazolsul rsznkre is elkdhessk. A jelzsek lland karbantartsra szvetsgnk nagy gondot fordt, gy az esetleges vltozsok nem zavarjk meg a trzkat. Mindazonltal arra krjk a trzkat, hogy a jelzsekkel kapcsolatos esetleges szrevteleiket /jelzett fk kivgsa, lombbal benőtt jelzsek, bozttal benőtt szakaszok/ a trajelentsen kzljk, hogy a hinyossgok megszntetse irnt intzkedhessnk.

Remljk, sokan bejrjk majd haznk eme szp tjain vezető piros jelzsű Rkczi tra tvonalt s vlnak az ennek igazolsul szolgl szp jelvny tulajdonosaiv. Kvnjuk a tra minden rsztvevőjnek, fogadja őket mindig szp idő s legyen sok-sok kedves lmnyben rszk ezen a szp travonalon.

A trakirst minden rdeklődőnek kvnsgra postn megkldjk.

A trt teljestettk 2007.05.24-n 00082 s 00083-as szmon.

Borsod-Abaj-Zempln megyei TermszetjrSzvetsg


Az eredeti kirs a MTSZ honlapjn tallhat. gy, ha itt az adatok nem megfelelőek, akkor azt krem jelezzk felm email-en s javtom. Zempln-hegysgi Rkczi-tra jelvnyszerző tra jelvnye