Jelvényszerző túramozgalom leírások

Túra tájegység: Egyéb

Tájak Korok Múzeumok jelvényszerző túra mozgalom leírása

Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület pecsételő mozgalom

Tájak Korok Múzeumok logo Kedves Barátunk!

Ezzel a lappal Ön részt vesz és barátjává válik egy 1977-ben létrejött népszerű mozgalomnak, amely hazánk kultúrális és természeti kincsei, múzeumok, műemlékek, védett természeti értékek megismertetését, azok felkerestetését tűzte ki céljául. A látogatásra ajánlott helyek felsorolását egy térképes kiadványban a "Magyarország látogatható természetvédelmi területei, műemlékei, múzeumai" címűben megyénkénti rendezésben, betűrendben és sorszámmal ellátva találja. (A kiadvány a TKME Szervező Iroda címén 42 Ft-ért megvásárolható vagy megrendelhető.)

A címjegyzék sorszámainak megfelelő számmal ellátott bélyegzőt talál a helyszíneken, amelyeket egy "bélyegzés" feliratú TKM emblémás tábla is jelöl.

A múzeumok, kiállítóhelyek, látogatható műemlékek száma állandóan növekszik. Így a térképes jegyzékben jelzett mintegy 1500 helyszín helyett ez idő szerint már több, mint 1700 TKM bélyegzőhely található az országban. A folyamatos gyarapodásról a Turista Magazin ad számot.

Feladat: az országot járva e részvételi lap 60 négyzetébe gyűjtse a meglátogatott helyek bélyegzőinek lenyomatait. A betelt részvételi lapot küldje el a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület címére: 1476 Budapest 100, Pf.: 54.

A részvételi lapon kétszer vagy többször is szerepelhet ugyanaz a bélyegzés, ha ezzel a múzeumokban megrendezett időszaki kiállítások meglátogatását igazolja.

A beküldött 60 látogatást bizonyító lap ellenében egy 2 évig érvényes igazolványt küldünk, amely számos múzeum ingyenes vagy kedvezményes felkeresésére jogosít. A betelt részvételi lap helyett postafordultával egy újabbat küldünk. A lejárt igazolványokat az újabb 60 bélyegzéssel bizonyított látogatások ellenében további 2 évre meghosszabbítjuk.

A feladatok teljesítése nincs időhatárhoz kötve.

Mit nyújt még a mozgalmunkhoz csatlakozás?

A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület tagjaként további kedvezményeket is élvezhet a múzeumok nyújtotta kedvezményeken túl:

  • kedvezményes áron vásárolhat TKME kiadványokat
  • tagja lehet az ország számos helyén gazdag, változatos programmal működő valamelyik TKME tagcsoportnak (Kérésre a lakóhelyéhez közel esők címét megküldjük.)
  • részt vehet az egyesület által meghírdetett pályázatokon, vetélkedőkön.

Kérjen belépési nyilatkozatot!

Kirándulásaihoz, utazásaikhoz a Tájak-Korok-Múzeumok Kiskönyvtár úticéljára vonatkozó füzeteit ajánljuk. Az 1979 óta folyamatosan megjelenő, könnyen kezelhető, illusztrált füzetek alapos, szakszerű ismertetést adnak műemlékekről, múzeumi kiállításokról, természeti kincsekről vagy egy-egy műemlékekben gazdag területről. A kiskönyvtári füzetek a TKME Szervező Irodáján kívül az egyes témák helyszínein is megvásárolhatók! Kérje katalógusunkat a Szervező Irodától!

Nem egy kifejezetten jelvényszerző túra, de úgy gondoltam, hogy egy ilyen régen indult mozgalomnak helye van a többi jelvényszerző túra között.