Túra leírások

/Túra, túrázás

Turista hírek, túrázással kapcsolatos információk

EV6 kerékpárút kitáblázása
2008-05-14 12:26:01

EV6 kerékpárút kitáblázása


Kitáblázzák az EV6 kerékpárút nyomvonalát
6-os számú európai kerékpáros turisztikai vándorút (EuroVelo - EV6) magyarországi nyomvonalának kitáblázása az idén júliusra elkészül, ezzel összefüggõ kerékpározható út várja a bicikliseket Rajkától Hercegszántóig - mondta Bodor Ádám, a GKM kerékpáros ügyekért felelõs miniszteri megbízottja.

Az EuroVelo az Európai Kerékpáros Szövetség által javasolt, az Európai Bizottság által elfogadott terv az Európát átszelõ kerékpáros útvonalhálózat kialakítására. Magyarországon két EuroVelo útvonalat jelölnek ki: az EuroVelo 6-ot a Duna mentén, és az EuroVelo 11-et a Tisza mentén.

A 6-os számú európai kerékpáros turisztikai vándorút a franciaországi Nantes és a romániai Constranta városát köti össze, és áthalad Magyarországon is 440 kilométeren. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tájékoztatása szerint az Európai Kerékpáros Szövetség által javasolt jelzéseket és információs táblákat a már meglévõ kerékpárutakon, illetve az európai szabványok alapján kerékpározható kisforgalmú közutakon teszik ki.

Az EV11-es kerékpárutat az EV6-ot követõen várhatóan 2009-ben táblázzák ki.

A létrejövõ kitáblázási rendszer karbantartását, az útvonal promócióját a kerékpáros civil szervezetek konzorciuma, a Kerékpáros Magyarország Szövetség látja majd el. A GKM tájékoztatása szerint a kerékpáros utak fejlesztésére a hazai költségvetésbõl évi 2 milliárd forint áll rendelkezésre. Az EuroVelo útvonalak hiányzó szakaszainak megépítésére a jövõben ebbõl a forrásból - a 2007-es évhez hasonlóan - átlagosan évi 1 milliárd forint kerül felhasználásra.

Teljes, eredeti bejegyzés: http://www.termeszetjaro.hu
Hirdetés


Egyéb túra , turista tudnivalók

A turista tízparancsolata.
Túra-, turistajelzések. Turista induló csomag. Turista térkép jelzések.
Turista térkép jelzések, kis összefoglaló térkép olvasáshoz.
Túrázással kapcsolatos weboldalak gyüjteménye.
Turistaház, kulcsosház, szálláshely - saját tapasztalaim
Az erdő fohásza - A turizmus alapja
Turista mozgalmak, jelvényszerző túramozgalom kiírások
Várak, vár látogatás túra
Hungary Card, Magyarországi turizmus kártya, saját tapasztalok, és felhasználás
Kisvasút, erdei vasút tapasztalataim
Turista hírek, információk
Turista. A kifejezés mit takar?
Magyarorszag terkep