Túra leírások

/Túra, túrázás

Turista hírek, túrázással kapcsolatos információk

Tárt Kapus Létesítmények Program
2008-04-28 08:46:06

Tárt Kapus Létesítmények Program


Tárt Kapus Létesítmények Program
Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium pályázatot hirdet a Tárt Kapus Létesítmények Programban való részvételre. A pályázat benyújtási határideje: 2008. 05. 31.

A pályázat célja 2008. április 15. és 2009. április 14. között a sportlétesítmények délutáni, és/vagy esti, és/vagy hétvégi nyitva tartásának támogatásával különbözõ korosztályok és nemek, baráti és munkahelyi társaságok, lakóközösségek, illetve családok számára a rendszeres, sportlétesítmény használathoz kötött sportolási lehetõségeket biztosító terek ingyenes igénybevételi lehetõségének biztosítása.

A létesítményben a megjelölt pályázati futamidõ alatt sportáganként minimum 25 alkalommal (alkalmanként minimum 45 percre) az infrastrukturális lehetõségeknek és a helyi igényeknek megfelelõ program szervezésével és lebonyolításával lehetõséget kell biztosítani a lakossági sport szélesítésére. A pályázó szervezetnek a létesítményhasználat mellett biztosítania kell a sportprogramokat lebonyolító, szakirányú képesítéssel rendelkezõ sportszakembereket, akik egyben a sporteszközök és a létesítmények rendeltetésszerû használatát is ellenõrzik.

Támogatást igényelhetnek a belföldi székhellyel rendelkezõ települési önkormányzatok; a települési önkormányzatok által alapított közalapítványok; gazdasági társaságok; közhasznú társaságok, illetve ezek jogutódjaként alakult nonprofit gazdasági társaságok; társadalmi szervezetek
a tulajdonukban, vagyonkezelésükben, üzemeltetésükben álló létesítményekben megrendezésre kerülõ programokra.

A támogatás formája vissza nem térítendõ pénzbeli támogatás, amelynek maximális összege 500 000 forint. A pályázónak legalább a program teljes költségvetésének 30%-át kell saját forrásként biztosítani. A teljes saját forrás biztosítható és beszámítható közösségért végzett munka (társadalmi munka, ingyenes dologi javak, valamint ingyenes szolgáltatás biztosítása) formájában.

A pályázati formanyomtatványon nyújtható be, amelyet 2008. április 24-tõl a minisztárium weboldaláról (http://www.otm.gov.hu/web/portal.nsf/aktualis/AFDE0C8D3409C65EC12574330063D561) lehet letölteni.


Hirdetés


Egyéb túra , turista tudnivalók

A turista tízparancsolata.
Túra-, turistajelzések. Turista induló csomag. Turista térkép jelzések.
Turista térkép jelzések, kis összefoglaló térkép olvasáshoz.
Túrázással kapcsolatos weboldalak gyüjteménye.
Turistaház, kulcsosház, szálláshely - saját tapasztalaim
Az erdő fohásza - A turizmus alapja
Turista mozgalmak, jelvényszerző túramozgalom kiírások
Várak, vár látogatás túra
Hungary Card, Magyarországi turizmus kártya, saját tapasztalok, és felhasználás
Kisvasút, erdei vasút tapasztalataim
Turista hírek, információk
Turista. A kifejezés mit takar?
Magyarorszag terkep