Túra leírások

/Túra, túrázás

Turista hírek, túrázással kapcsolatos információk

VII. Hollós Kupa
2010-05-17 12:57:09

VII. Hollós Kupa


VII. Hollós Kupa & XXV. Országos Egyéni Tájékozódási Túraverseny
Versenykiírás


VII. Hollós Kupa & XXV. Országos Egyéni
Tájékozódási Túraverseny

Gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny
az Országos Természetjáró Tájékozódási Egyéni Bajnokság 2. fordulója

Bükkszentkereszt
2010. június 5.

A verseny célja:
Lehetõséget biztosítunk arra, hogy a túravezetõk és természetjárók számot adjanak a tájékozódási ismereteikrõl, felmérjék a saját maguk és a versenytársak tájékozódási és fizikai felkészültségét. A résztvevõk versenyzés közben megismerhetik a Bükk hegység ezen részének sajátosságait, fejlesztik tájékozódási és feladatmegoldó képességüket. Az országos egyéni bajnoki verseny fordulójának megrendezése mellett népszerûsítjük a túraversenyzést a családok, a fiatalok és a túraversenyzést most kezdõ felnõttek körében is. Idén újdonságként a B kategóriában mind egyéni-, mind csapatversenyzõk megmérettethetik magukat a versenyben.

A verseny ideje: 2010. június 5. (szombat)

Találkozó, rajt: Bükkszentkereszt, Ifjusági Tábor
Az elsõ rajt 8:00 órakor, az utolsó 10:00 órakor lesz. Kérjük a lassabb menetsebességgel haladókat, hogy a pálya hossza miatt a korábbi indulási idõt válasszák! Keverési idõ nincs, minden célba érkezõt értékelünk. Pályabontás: 16.30 órakor!

A találkozó helyszíne megközelíthetõ:
Miskolc, Búza téri Volán autóbusz állomásról 6:15 -kor és 8:30 -kor induló, Bükkszentkereszt, Borostyán étterem megállóba 7:05 -kor illetve 9.18 -kor érkezõ helyközi járatú autóbuszokkal. Az étteremtõl DNy -ra elindulva, balra az Õz utca – jobbra a Bükk utca – jobbra a harmadik elágazás a Völgy utca, az út végén a bal oldalon található a tábor. Visszafelé 12:42, 14:52, 16:02, 17:02 órakor indulnak buszok.
Autóval a 3-as számú fõközlekedési útról (részben erdei, egy nyomsávos úton, csak személykocsival): Pesti út – Futó út – Csermõkei út – Mexikóvölgy út – Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt. Normál úton, akár autóbusszal is: Pesti út – Csabai kapu – Gyõri kapu – Kiss tábornok út – Hegyalja út - Lillafüred – Hollóstetõ – Bükkszentkereszt útvonalon.
A versenyközpont elérésérõl és a hazautazásról mindenki maga gondoskodik.

Rendezõ:
a Tiszaújvárosi Sport Club Természetjáró Szakosztálya (Tiszaújváros, Teleki B. út 6. 3580)

Versenybíróság:
Elnöke: Szalai Zita (Tiszaújváros, Rózsa út 2. 4/1. 3580)  70-289-1661
e-mail: szalai.zita@vipmail.hu
Szövetségi ellenõr: Mórocz Imre (Budapest, Szerémi út 33. 3/10.)  30-670-5689
e-mail: morocz.imre@etv.hu
Pályaellenõrzõ bíró: Szamosi Csaba
Tagok: a TSC természetjárói (Bálint Tibor, Bartók Adrienn, Balyi József, Borbély József, Borosné Fodor Irma, Kaszás József, Kemény Mihály, Nagy Lajos, Vincze István …)

Pályakitûzõk: Fehér János (A) Tóth Éva (B,C)
A verseny formái és kategóriái:
Bontott távú, kötött menetsebességû, felsõfokú egyéni, középfokú csapat- és egyéni versenyzõk, valamint alapfokú csapatversenyzõk számára rendezett egyfordulós, nappali természetjáró tájékozódási túraverseny.
Hollós Kupa „F” férfi és „N” nõi, valamint OETT „F” és „N” felsõfokú kategóriák: tájfutó térképen, tájékozódási feladatokkal nehezített versenypályák egyéni versenyzõk részére, az életkornak megfelelõ kategóriákkal. Légvonaltáv: 7000 m; szint: 350 m. Az „F” és „N” kategóriák kategóriánként azonos pályán, de életkor szerint különbözõ menetsebességgel haladnak.
„B” kategóriák (Középfokú): tájfutó térképen, kevés tájékozódási feladattal nehezített versenypálya egyéni versenyzõk és 2-4 fõs csapatok részére. (Légvonaltáv: 5500 m, szint: 340 m)
„C” kategória (Alapfokú): tájfutó térképen, útvonalleírással segített, bontott távú verseny (2-6 fõs csapatok részére), az idõmérõ állomások között kötött menetidõvel, könnyû természetismereti kérdésekkel. (Táv: 5,0 km, szint: 300 m.)
Életkori kategóriák és menetsebességek:
14 – 18 év N ifi, F ifi B ifi 4 km/h +1 perc/10m szint
19 – 35 év között: N, F B 4 km/h +1 perc/10m szint
36 – 49 év között: N36, F36 B36 3,5 km/h +1 perc/10m szint
50 – 59 év között N50, F50 B50 3 km/h +1,5 perc/10m szint
60 – 69 év között N60 F60 B60 2,5 km/h +2 perc/10m szint
70 – 99 év között N70 F70 B70 2,25 km/h +2,5 perc/10m szint
korhatár nélkül:
C kategória (csapatverseny / 2-6 fõ) 2,5 km/h +2 perc/10m szint
A korhatárral jelzett kategóriában indulhat az a csapat, amelyben a csapatlétszám legalább fele a megfelelõ korhatárral jelzett korú. Az életkor meghatározása a versenyek szempontjából: Életkor = Tárgyév - Születési év. Kivétel az ifi kategória, amelyben csak a jelzett korúak indulhatnak!

Díjazás:
Hollós Kupa: az F és N kategória I - III. helyezettjei érem és oklevél díjazásban részesülnek. Az F és N kategória I. helyezettjei egy évig õrizhetik a Hollós Kupát.
OETT: Minden életkori kategória I – III. helyezettjei érem és oklevél díjazásban részesülnek. A kategóriák I. helyezettjei egy évig õrizhetik az OETT kupáját. Az N50 - N60 - N70 valamint az F50 - F60 - F70 kategóriákat összevontan értékeljük! A rendezõk fenntartják a jogot, hogy 3 fõ alatti résztvevõ esetén az értékelésben kategória-összevonást alkalmazzanak.
A versenyen induló minden elõre nevezett résztvevõ kitûzõt kap.
Az eredményhirdetés tervezett idõpontja 16,30 óra

Nevezés:
Elõzetes nevezési lehetõség a 2010. május 22-i Encián Kupa helyszínén található nevezési lap kitöltésével és a Rendezõk részére történõ átadásával, vagy 2010. május 31 -ig Siller Milán turaversenyek.hu honlapján: http://nevezes.turaversenyek.hu/; vagy levélben 2010. május 31 -ig beérkezõen  Szalai Zita Tiszaújváros, Rózsa út 2. 4/1. 3580. Helyszíni nevezés korlátozott számban, a térképkészlet erejéig lehetséges.
A versenyen minden A és B egyéni kategóriás versenyzõ egy darab berajzolt, színes nyomdai térképet kap (2009-es helyesbítés, M = 1:10.000, alapszintköz: 5 m). A „B” és „C” kategóriás csapatok 1 db berajzolt, színes nyomdai térképet kapnak. Igény szerint az elõnevezett csapatoknak további színes, berajzolt térképet 300 Ft/db térítés ellenében biztosítunk, ha azt az elõnevezéssel együtt jelezték.

A verseny nevezési díja:
1.határidõre beérkezett nevezés esetén 650.- Ft/fõ
határidõre beérkezett nevezés esetén C kategóriában 400.- Ft/fõ
C kategóriában - felnõtt kísérõvel - az elõre nevezett 14. év alatti gyerekek díjmentesen indulhatnak.
2.helyszíni nevezés esetén (a térképkészlet erejéig) 850.- Ft/fõ
helyszíni nevezés esetén C kategóriában 600.- Ft/fõ
A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás elõtt kell befizetni.

Kötelezõ felszerelés:
Tájoló, íróeszköz, óra, az „A” és „B” kategóriáknál körzõ (!), vonalzó, szögmérõ is, ivóvíz, elsõsegély csomag. „C” kategóriában a Bükk-hegység térképe ajánlott, valamint a TOTÓ kitöltéséhez az „év madara” témakörben érdemes elmélyülni. ☺

Kiegészítõ rendelkezések
Értékelés: a Magyar Természetbarát Szövetség Versenyszabályzata (2010. évi mód. kiadás) szerint. Óvás: írásban, a versenyzõ célba érkezését követõen a szabályzat szerint, a szabályzat vonatkozó pontjára hivatkozva nyújtható be a versenybíróság elnökéhez az óvási díj egyidejû megfizetésével, amely 2.500 - Ft. A bajnoki verseny értékelésével kapcsolatos alapvetõ információkat (menetkartonok, javítókulcsok, stb.) a http://turaversenyek.fw.hu/ internetes honlapon közzé tesszük.
Eltévedt versenyzõk felkutatására nem vállalkozunk. A versenyt feladókat is kérjük, hogy a célban jelentkezzenek le, illetve értesítsék a 70/289-1661 vagy 70/373-9214 telefonszámon a rendezõket. A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem szükséges, a versenyen mindenki saját felelõsségére indul. Kártérítés a verseny rendezõitõl semmilyen címen nem igényelhetõ.

Szolgáltatások:
a versenyközpontban csomagmegõrzés, tisztálkodási lehetõség
a célban folyadék- és kalóriapótlás (kérjük, hozzatok saját bögrét magatokkal!).

Szállás és étkezés lehetõség:
A versenyközpontban található szállással kapcsolatban érdeklõdni lehet a 46/390-190 és 46/390-120 telefonon illetve Solymosi Konrád Táborvezetõnél: 30/738-3909. A tábor üzmeltetõje: Bükkszentkereszt Község Önkormányzata Bükkszentkereszt, Kossuth út 24. 3557. Hollóstetõ Hegyi Kemping ' 46/390-183; 30/369-1099; e-mail: hollosteto@t-online.hu. A szállásfoglalás egyénileg történik.

Kupavédõk:
Hollós Kupa Nõi kategória: Bodor Ilona
OETT N 50 Kategória: Bodor Ilona
OETT N Kategória: Tóth Alexandra
Hollós Kupa Férfi kategória: Horváth T. Csaba
OETT F 60 Kategória: Horváth T. Csaba
OETT F 36 Kategória: Bóta Attila
OETT F Kategória: Döme Géza
OETT F ifi Kategória: Siller Milán
Kérjük a vándorkupákat a verseny kezdetéig bevésetve juttassátok vissza a Rendezõknek.

MINDENKIT SZERETETTEL VÁR A RENDEZÕSÉG !

Teljes, eredeti bejegyzés: http://nevezes.turaversenyek.hu/
Hirdetés


Egyéb túra , turista tudnivalók

A turista tízparancsolata.
Túra-, turistajelzések. Turista induló csomag. Turista térkép jelzések.
Turista térkép jelzések, kis összefoglaló térkép olvasáshoz.
Túrázással kapcsolatos weboldalak gyüjteménye.
Turistaház, kulcsosház, szálláshely - saját tapasztalaim
Az erdő fohásza - A turizmus alapja
Turista mozgalmak, jelvényszerző túramozgalom kiírások
Várak, vár látogatás túra
Hungary Card, Magyarországi turizmus kártya, saját tapasztalok, és felhasználás
Kisvasút, erdei vasút tapasztalataim
Turista hírek, információk
Turista. A kifejezés mit takar?
Magyarorszag terkep