Túra leírások

/Túra, túrázás

Turista hírek, túrázással kapcsolatos információk

XII.Táncsics - túra
2007-09-15 01:18:55

XII.Táncsics - túra


Barangoljunk együtt a Bakonyalján!
A Kisbéri kistérség hét településének kérésére túrisztikai útvonal lett kijelölve és felfestve közel 5o km hosszon. A technikai munkákat a Komárom-Esztergom megyei Természetbarát Szövetség végezte el, de az érintett települések igen sokat dolgoztak a saját területükön kijelölt túrista utak járhatósága érdekében immáron 12 éve.

Most a XII.Táncsics - túra - mely szeptember 29-én lesz - közeledtével Súr, Ácsteszér és Réde polgármesterei fogtak össze a Megyei Szövetséggel, mivel a korábbi 1o-2o és 4o km-es túrák helyett most egy 1o-km-es /Súr rajt-céllal/ és három 2o km-es / Súr és Ácsteszér rajt-céllal/ túra közûl választhatnak azok, akik 8.oo-11.oo óra között jelentkeznek bármelyik távra.

Súr a hagyományos szüreti felvonulást is kínálja a túrázóknak, hiszen a 1o km-t teljesitõk vissza tudnak érkezni az egy óra után induló színes felvonulásra akár Csatkáról, akár Akáról vagy Ácsteszérrõl.

A korábbi 4o km-es útvonal most fel lett osztva két választási lehetõségre: Ácsteszérrõl lehet túrázni a Feketevíz tavak mentén Bakonyszombathely-Bakonybánk-Réde útvonalon a piros jelzésen és Rédérõl a piros kereszt új jelzésen vissza Ácsteszérre. Az útvonal két pontjáról is látható Pannonhalma! Aki a másik, szintén tavakat érintõ és Csatkát is átszelõ útvonalat választja, az Ácsteszér-Réde-Csatka-Ácsteszér/ vagy akár Súrt is érintve/ jöhet vissza a rajthoz. Ezek az útvonalak valamivel több mint 2o km-esek, de a festõi látványok, a táj szépsége megérik a többlet gyaloglást! Azok akik teljesen meg akarják ismerni a Bakonyalját, akár 4 évre is eloszthatják a túrákat és így valamennyi útvonalat, települést és látnivalót megcsodálhatnak.Ez a jövõben egy külön teljesítmény igazoló túramozgalom alapja is lehet a szervezõk tervei szerint!

A nevezési díj 3oo ft/ fõ azok számára akik IVV tagok vagy kitûzõt is szeretnének, de természetesen el lehet indulni díj megfizetése nélkül is csak ebben az esetben nem jár a kitûzõ.A rajt-cél helyek 17.00-kor zárnak.

Információ: érintett települések polgármesteri hivatalai és Horváth Zoltán fõszervezõ: o6-3o-579-32-49

Teljes, eredeti bejegyzés: http://www.fejer-tura.hu/
Hirdetés


Egyéb túra , turista tudnivalók

A turista tízparancsolata.
Túra-, turistajelzések. Turista induló csomag. Turista térkép jelzések.
Turista térkép jelzések, kis összefoglaló térkép olvasáshoz.
Túrázással kapcsolatos weboldalak gyüjteménye.
Turistaház, kulcsosház, szálláshely - saját tapasztalaim
Az erdő fohásza - A turizmus alapja
Turista mozgalmak, jelvényszerző túramozgalom kiírások
Várak, vár látogatás túra
Hungary Card, Magyarországi turizmus kártya, saját tapasztalok, és felhasználás
Kisvasút, erdei vasút tapasztalataim
Turista hírek, információk
Turista. A kifejezés mit takar?
Magyarorszag terkep