A KÉKTÚRA SZAKASZ JELVÉNYEK

Nem csak a teljes Kéktúra teljesítéséért, hanem bizonyos szakaszainak bejárásáért is járnak bizonyos jelvények. Ezeket nem az MTSZ, hanem a Csongrád, a Heves és a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetségek adhatják ki, a a túrázó teljesíti az adott jelvényszerző túramozgalom kiírásában szereplő feltételeket – azaz igazoltan bejárja a megyei szövetségek által előírt résztávokat.

Dorogtól Nógrádig jelvény A Dorogtól Nógrádig jelvényszerző túramozgalom: a jelvény megszerzésének feltétele az OKT Dorogtól Nógrádig terjedő szakaszainak bejárása, majd a pecsétekkel ellátott igazolófüzet, vagy (biztonságosabb megoldásként) az igazolófüzet 7. (ez tartalmazza a személyes adatokat – a jelvény megszerzésének egyik feltétele, hogy a túrázó valamilyen egyesület/szakosztály, ezáltal az MTSZ tagja legyen, melyet ezen az oldalon igazol az egyesület/szakosztály az egyesületi pecséttel és a szakosztályvezető aláírásával) és 38-48. oldalai fénymásolatának elküldése a szövetség postacímére (Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség – 6720 Szeged, Victor Hugo utca 1.). A jelvényt postafordultával (2-3 hét) küldik, és kérik a teljesítőt a jelvény előállítási árának és a postaköltségnek rózsaszín csekken történő megfizetésére. Érdeklődni a szövetségnél Benedek Jenőnél lehet, hivatali időben (szerda 16:30-18:30) a (+36-62) 548-095-ös vagy a (+36-20) 3809952-es telefonszámokon.Mátra-Bükk jelvény

A Mátra-Bükk útjain jelvényszerző túramozgalom: a jelvény megszerzésének feltétele az OKT Mátraverebélytől Putnokig terjedő részének bejárása, és ennek igazolása, mely az előbbiekben leírtakhoz hasonlóan történhet. Ebben az esetben is vagy a teljes igazolófüzetet, vagy a 7. (azonban nem feltétel a túraszövetségi tagság) és 56-63. oldalakat kell bemutatni – viszont a 63. oldalt mindenképpen eredeti példányban kell elküldeni vagy személyesen prezentálni, mert ezen történik az igazolás, és így akarják meggátolni, hogy egy füzet fénymásolatával többen is jelvényt szerezzenek (ami egyébként mélyen sérti a túrázás szellemiségét). A jelvényt a (Heves Megyei Természetbarát Szövetségnél – 3300 Eger, Dobó tér 6/a) lehet igényelni. Személyes ügyintézés esetére hasznos információk: a 6/a valójában a Dobó teret a Kossuth Lajos utcával összekötő Eszperantó sétányon található, ahol is egy többemeletes épületet kell keresni, a bejáratánál APEH felirattal. A szövetség a III. emeleten található, Franczia Istvánt kell keresni (érdeklődni telefonon hivatali időben, azaz csütörtökön 14-17 óráig a (+36-36) 312-888-as telefonszámon lehet). Itt is a jelvény árának és a postaköltség összegének megtérítését kérik.

OKT Veszprém megyei szakasz jelvénye A Veszprém Megyei Kéktúra jelvényszerző túramozgalom: a jelvény megszerzésének feltétele az OKT Sümegtől Bodajkig terjedő szakaszának bejárása, és ennek igazolása az első esetben leírtak szerint, csak itt a 7. (itt sem feltétel a túraszövetségi tagság) és a 18-31. oldalak bemutatásával (fénymásolt példány is elegendő). A postacím, ahova a teljesítést igazoló dokumentumokat kell küldeni: (Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség – 8201 Veszprém, Wartha Vince u. 3.). A jelvény postaköltségét a jelvénnyel együtt érkező sárga csekken kell befizetni. Érdeklődni hivatali időben (kedden 14:30-tól) Mag Évánál lehet a (+36-70) 252-5697-es számon, vagy a (+36-88) 426-211-es központi számon.

Kapcsolódó, hasonló bejegyzések