Új jelvényszerző túramozgalom a Pilisben

A Piliscsabai Természetjáró Egyesület 2016.06.04.-gyel  „Pilisi vándorlás” címmel, új jelvényszerző túramozgalmat indított útjára. A túramozgalom célja, hogy minél több emberrel megismertessék a Pilist és a Visegrádi-hegységet. A hosszú vándorút végigjárásáért az ország minden szegletéből, akár több napra is érdemes ideutazni.

Egyesületünk a mai napon (2016.06.04.) „Pilisi vándorlás” címmel, új jelvényszerző túramozgalmat indított útjára.

A mozgalommal az a célunk, hogy minél több emberrel megismertessük a Pilist és a Visegrádi-hegységet. A hosszú vándorút végigjárásáért az ország minden szegletéből, akár több napra is érdemes ideutazni. Aki végigjárja a kijelölt útvonalat, és az ajánlott kitérőket, az valóban a Pilis vándorának mondhatja majd magát, hiszen szinte minden érdekes és látványos helyet megismer és minden különleges útvonalat végigjár. Mindemellett egyedi pecsétlenyomatokat is begyűjthet.

Az útvonalon 19 új, az adott helyet, vagy egy-egy település jellegzetes épületét ábrázoló bélyegző került kihelyezésre. Ezek mellett 5 helyen a már ismert és közkedvelt „Pilisi kilátások” túramozgalom bélyegzőjét, valamint szintén 5 helyen a megújult OKT bélyegzőket kell igazolásként használni. Ez összesen 29 pecsétet jelent.

 

Az igazolófüzet megvásárolható Piliscséven a Béke utca 68. szám alatti virágboltban, Piliscsabán a Fényesliget Kávézóban a Batthyányi u.1. szám alatt (Hétfőtől szombatig reggel 10-től este 22 óráig.) Valamint, Pilisszentivánon a Rét utca 13. szám alatti barkácsboltban (0626/366-506).

Most már a dorogi uszodában is megvásárolható, nyitvatartási időben (minden nap 6-20 óráig).

A füzet kérhető postai úton az Egyesület e-mail címén ( piliscsabaite @ gmail.com). Ez esetben előre utaljátok át a füzet árát (1500Ft/db) és (küldeményenként, tehát 1 füzet, vagy 5 füzet is mehet egyben) 400Ft postaköltséget az Egyesület számlaszámára. A füzet ára tartalmazza a díjazást (bronz jelvény) és egy aktuális (2016-os) Pilis, Visegrádi-hegység térképet is. Nem tartalmazza azonban annak postaköltségét! Ennek oka, hogy postázás közben elveszett néhány kitűző. Az utóbbi időben már csak ajánlott levélben küldünk vissza füzeteket, illetve jelvényeket.  Arra kérjük azokat, akik postán küldik be füzeteiket, és úgy is szeretnék visszakapni azokat, mellékeljenek egy 505Ft-os bélyeggel ellátott válaszborítékot. Több füzet és díjazás esetén a többletköltséget átvállaljuk.

Készül az útvonal végigjárását segítő GPS track is, ezt hamarosan le lehet tölteni honlapunkról.

A teljesítés menete:
A résztvevőknek Dorogról Esztergomba kell (jó nagy kerülővel) eljutni és a 154 km hosszú úton a szükséges pecséteket összegyűjteni. Az út során a kihelyezett bélyegzőkkel az igazoló füzet megfelelő helyére lenyomatot kell készíteni.
Ha összegyűjtötted az összes lenyomatot, a füzetet személyesen, vagy postai úton el kell juttatnod egyesületünkhöz.
A teljesítés kezdőpontja és időtartama nincs korlátozva, továbbá rád bízzuk, hogy mekkora szakaszokra bontod és az egyes szakaszokat milyen irányban járod végig.
A teljes útvonal jelzett turistautakon halad, de a jelzésváltásokra figyelned kell!
A jelzett úton haladj, ne tégy kárt az erdő fáiban, növényeiben, állataiban! Tartsd be az aktuális tűzvédelmi szabályokat!

Az igazolófüzet:
A füzet tartalmazza a tulajdonosa nevét, címét. Tartalmazza a bélyegzések helyét, az útvonalat táblázat formában, az érintett települések rövid bemutatását, támogatóink nevét és néhány hasznos információt a sikeres teljesítéshez. Valamint tartalmaz egy 1:30 000 méretarányú teljes Pilis, Visegrádi-hegység térképet, amin a teljes útvonal végig követhető.

Díjazás:
A teljesítők elnyerik a „Pilis vándora” előkelő címet! Őket sorszámozva rögzítjük, és egy különleges bronzjelvénnyel jutalmazzuk. A túra többször is teljesíthető, de a díjazás nem változik!

Tintapárnát feltétlenül vigyetek magatokkal!

Az útvonal rövid leírása:
Dorog – Kesztölc – Fekete-hegy – Pilis-nyereg – Piliscsév – Nagy Kopasz – Piliscsaba Klotildliget – Pilisszántó – Pilis (Boldog Özséb kilátó) – Pilisszentkereszt – Som-hegyi kulcsosház – Hosszú-hegy – Csobánkai-nyereg – Kevély-nyereg – Nagy Kevély – Kevély-nyereg – Oszoly – Pomáz – Kő-hegyi turistaház – Vörös-kő – Pilisszentlászló – Bertényi füvészkert – Pilisszentlászló – Prédikálószék – Dömös – Dobogókő – Pilisszentlélek – Pilismarót – Vaskapu turistaház – Esztergom

Az útvonal részletes itinere Dorog – Esztergom irányban innen tölthető le!

Az útvonal részletes itinere Esztergom – Dorog irányban innen tölthető le!

Az útvonal bemutatása, 6 szakaszra bontva:

Útközben háromféle bélyegzőt kell keresned, ezeket a lenyomat helyén is feltüntettük.
PV        A Pilisi vándorlás saját bélyegzője
PK        A Pilisi kilátások túramozgalom bélyegzője

OKT      Az Országos kéktúra bélyegzője

 

Az útvonal táblázat pdf formátumban letölthető innen!

A bélyegzők pontos helyének leírása innen tölthető le!

 

Jó túrát, sikeres teljesítést!

 

A bejegyzés alapja: http://www.pi-te.maze.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=383:uj-jelvenyszerz-turamozgalom-a-pilisben&catid=76:nyilt-turak&Itemid=50

Kapcsolódó, hasonló bejegyzések