Miskolci Vadaspark látogatás

Miskolci Vadaspark térképe

2005.03.26-án elmentünk Miskolcra, és kiugortunk a miskolci vadasparkba. A park kellemes környezetben a Bükk-hegységben egy erdő részeként van kialakítva. Nagyon régen hozták létre a parkot, és tapasztalataim szerint szépen rendben van tartva. Folyamatosan növekszik a vadállomány és a meglévő példányok is rendben vannak tartva, a vadaspark jól látogatható.
Az állatok a természetes élőhelyüknek megfelelő, de a látogatók kényelmének is megfelelően lett kialakítva. Egyedül a medvével nem találkoztunk, de ő ebben az időben még visszahúzódott a vackába.
Az itt is látható térképen látható, hogy szépen elrendezve találhatóak meg az állatok. Nagyon kellemes kikapcsolódást nyújthat a séta minden korosztály számára.

Szurikáta bemutató kifutó

Az egyik érdekes, vagy érdekesség a szurikáta nevű állat. Érdekes viselkedésével, és kedves pofijával elvarázsol mindenkit. Itt a Miskolci Vadasparkban is található természetesen jó pár egyed ebből a fajból.
Órákig el tudná nézni az ember őket, de ők is hasonlóképp érdeklődve figyelik az arra elhaladó látogatókat. A park úgy próbálja megmutatni számunkra az állatokat, ahogy ezt a természetben láthatnánk.
Ezért pl. a szurikáta kifutó homokkal van töltve, és ebbe a kis állatok elkészítették maguknak a földalatti búvóhelyeket. Az előzőek alapján pl. a hattyúk, a kacsák, a gólyák részére egy kis tó van kialakítva, ahol úgy néz ki az állatok nagyon jól is érzik magukat.
Ez abból is tapasztalható, hogy hanyag eleganciával siklik a hattyú a vízen, szinte észre sem véve a látogatókat.

Magába fordult kenguru :)

Itt végig mesélhetném, hogy mennyi és ilyen állat található a parkban, de sosem lenne teljes, ugyanis mikor mi ott jártunk ezt tapasztaltuk , pár általam készített kép szerepel az oldalon, amit ajánlok mindenki figyelmébe. Egyébként pedig a legjobban azt teszik, ha ellátogatnak a parkba, és maguk ismerik meg a helyet. Élőben sokkal szebbek az állatok, kellemes a hangulat, és Ön is megtapasztalhatja, hogy milyen rendezett a hely. Azért a teljesség igénye nélkül pl. itt ennek a kengurunak a képe. Nagyon tetszik ez a kép, örülök, hogy el tudtam kapni. Főleg, miután észrevett, rögtön felállt, és jött a kerítéshez. Szinte minden állatról el lehet mondani, hogy mennyire közvetlenek. Persze a csincsilla, meg pl. a Huszár-majom jobban el volt foglalva magával, semhogy leereszkedett volna a mi szintünkre. Azonban a Mayotte-maki pl. figyelemmel követte végig a mozgásunk.

Tigris a rács túloldalán

Úgy gondolom, hogy sokaknak rajtam kívül is nagy kedvencei a nagymacskák. Itt is meg lehet találni számtalan példányt. Úgyis mint tigrist, fekete párducot, hiúzt és leopárdot.
Éppen etetés előtt álltak, így nem voltak túl türelmesek. Morogtak egymásra, fel-alá sétáltak peckesen a ketrecükben meg-megjelölve egy-egy sarkot. Amikor kicsit megpihentek, és el lehetett kapni a tekintetüket abból is ki lehetett olvasni, hogy végignéztek, és megállapították, hogy nem lennénk ellenfelek. Gondolom ennél már csak a medve tudott volna talán nagyobb fölényt kialakítani velünk szemben, de ennek a felmérésére nem volt mód a korábban leírtak miatt.

Racka juh kép

Aki a szelídebb állatokhoz húzódik – amiket esetleg simogatni is lehet – természetesen megtalálja a kívánságának megfelelő Racka-juh, kecske, emu, szarvas, guanakó, szarvasmarha között. Ismételni szeretném, hogy ez csak a saját élményem, az akkor készített képek. Nehéz egy folyamatosan alakuló, szépülő, változó helyet  bemutatni, megmutatni. A legjobb megoldás elmenni, megnézni, megsimogatni az állatokat. Ez nem egy állatkert. Itt az állatok természetes környezetükben, vagy ahhoz közelítő helyen vannak. Nagyon érdekes élmény. Kellemes sétát!

Guanakó

A miskolci vadaspark egy másik érdekes állata a guanakó.
Minden esetre nekem tetszik, aranyos állat, bár nagyon nem volt barátkozó kedvében, mégis azt gondolom nem lehet nehéz megszelídíteni.
Hamarosan vissza kellene menni szétnézni a parkban, mert mindig változhat, fejlődhet és átalakulhat.

A séta képeit megtekintheti a következő galériában: Miskolci Vadaspark kép galéria.

Kapcsolódó, hasonló bejegyzések